Teknikker
![Filetering av hvitfisk](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/d_d-10009_default_1)
Ved fangst av torsk, lyr, sei og annen hvitfisk, er det viktig at fisken bløgges med en gang. Da blir kjøttet hvitere og finere, og den spares dessuten for unødige lidelser. Noen hvitfisker som f. eks. steinbit, lange og brosme kan med fordel ligge ferdig sløyet og kjølig natten over før filetering. Da er skinnet lettere å få av. Metoden kan også brukes på annen hvitfisk enn lyr som er vist nedenfor.
![Åpning av kamskjell](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/d_d-10008_default_1)
Kamskjellets flotte muskel kan anvendes i mange retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser et kamskjell.
![Åpning av østers](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/d_d-10007_default_1)
Når du serverer østers helt naturell kommer den særegne smaken best til sin rett. Å åpne østersen kan i noen tilfeller være en utfordring. Bruk østerskniv. Her viser vi deg hvordan:
![Rense krabbe](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/d_d-10010_default_1)
Slik renser du krabbe.
![Tilberede hvitfisk(lange)](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/d_d-10049_default_1)
Slik tilbereder du hvitfisk