Åpning av østers
![](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_2000,q_auto,w_5000/v1682688962/g_AUu665qL_AUu665qL_1)
Når du serverer østers naturell kommer den særegne smaken best til sin rett. Åpne østers trygt, og bruk østerskniv. Her viser vi deg hvordan:
![](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1698402001/g_l78OUKVy_l78OUKVy_1)
Skjær over lukkemuskelen
Legg østersen på et tykt kjøkkenhåndkle i hånden med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene.
Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten.
![](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1698401907/g_kufb0jAE_kufb0jAE_1)
Bøy opp skallet
Bøy forsiktig opp skallet. Fjern skallrester og pass på at kraften ikke renner ut.
![](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1698401951/g_9blO6nfA_9blO6nfA_1)
Klar til tilberedning
Løsne skjellmuskelen fra skallet og østersen er klar til servering.