Skreiloin med en smak av honning
![](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1738592878/g_8YdE9ZuZ_8YdE9ZuZ_1)
Skreiloin med en smak av honning, med bakt sellerirot, kyllingsaus og leverkrem med en touch av konjakk
Ingredienser
4 porsjoner
Skreiloin
- Ca 600 g skrei loin
- 1 ss honning
- 1 klype salt
Bakt sellerirot
- 1 kg sellerirot
- 2 ss meierismør
- 1 klype salt
- 1 bunt bladpersille
- 1 sitron
Leverkrem
- 300 g lever
- 2cl konjakk
- 1 klype salt
- 1 dl vann
- 300 g temperert meierismør
Kyllingsaus
- 0,5 L kyllingkraft (Salsus/Jakobs etc)
- 1 ss smør
- 2 ss avrugakavir
- 1 bunt gressløk
Fremgangsmåte
Skreiloin
- Del loin i 4 like deler og sett dem på høykant, pensle med oppvarmet honning og dryss over salt.
- Sett på en stekepanne på høy temperatur, medium pluss og sett fisken med honningsiden ned i tørr panne.
- Når fisken har skikkelig mørk karamell farge tar du den over i en ildfast for med karamellen vendt opp. Stek på 200 grader til fisken flaker seg, ca 5 minutter.
Bakt sellerirot
- Skrell selleriroten og del den i store biter. Smør den inn med smør og salt og bak den på 220 grader i 20-30 minutter, den skal være mørkt karamellisert.
- Når den er kald nok deler du i mindre biter/ terninger på ca 2 cm og ha i en kjele med sitron og persille, varm opp og server.
Leverkrem
- Kok opp vann, salt og cognac. Kjør lever i en blender helt fint, hell over den kokende vesken og kjør dette godt sammen. Ha så i litt og litt smør. Når alt er kjørt sammen siler du dette over i en form og setter kaldt til den har satt seg. Serveres med nykvernet pepper.
Kyllingsaus
- Kok ned kraften til hvertfall halvparten og kok inn smøret. Tilsett avruga og finkuttet gressløk.
Smakelig måltid!
Oppskrift kokk og regionselder Frederic Klev - Domstein Sjømat Trondheim