Skip to main content
Til toppen

Skreiloin med en smak av honning

Skreiloin med en smak av honning, med bakt sellerirot, kyllingsaus og leverkrem med en touch av konjakk

Ingredienser

4 porsjoner

Skreiloin

  • Ca 600 g skrei loin
  • 1 ss honning
  • 1 klype salt

Bakt sellerirot

  • 1 kg sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 1 klype salt
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 sitron

Leverkrem

  • 300 g lever
  • 2cl konjakk
  • 1 klype salt
  • 1 dl vann
  • 300 g temperert meierismør

Kyllingsaus

  • 0,5 L kyllingkraft (Salsus/Jakobs etc)
  • 1 ss smør
  • 2 ss avrugakavir
  • 1 bunt gressløk

 

 

Fremgangsmåte

Skreiloin

  • Del loin i 4 like deler og sett dem på høykant, pensle med oppvarmet honning og dryss over salt.
  • Sett på en stekepanne på høy temperatur, medium pluss og sett fisken med honningsiden ned i tørr panne.
  • Når fisken har skikkelig mørk karamell farge tar du den over i en ildfast for med karamellen vendt opp. Stek på 200 grader til fisken flaker seg, ca 5 minutter.

Bakt sellerirot

  • Skrell selleriroten og del den i store biter. Smør den inn med smør og salt og bak den på 220 grader i 20-30 minutter, den skal være mørkt karamellisert.
  • Når den er kald nok deler du i mindre biter/ terninger på ca 2 cm og ha i en kjele med sitron og persille, varm opp og server.

 

Leverkrem

  • Kok opp vann, salt og cognac. Kjør lever i en blender helt fint, hell over den kokende vesken og kjør dette godt sammen. Ha så i litt og litt smør. Når alt er kjørt sammen siler du dette over i en form og setter kaldt til den har satt seg. Serveres med nykvernet pepper.

Kyllingsaus

  • Kok ned kraften til hvertfall halvparten og kok inn smøret. Tilsett avruga og finkuttet gressløk.

Smakelig måltid!

 

Oppskrift kokk og regionselder Frederic Klev - Domstein Sjømat Trondheim

Lenker
Min side