Skip to main content
Til toppen

Pannestekt torsk med bakt persillerot

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4-500g torskeloin
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 ss meierismør
  • 2 ts salt

Bakt persillerot

  • 2 store persillerøtter
  • 1 ts salt
  • 1ss solsikkeolje

Persillerotkrem

  • 1 stor eller 3 små persillerøtter
  • 1 sitron
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl vann
  • 100g merierismør

 

 

Fremgangsmåte

  • Del torsken i 4 biter og strø saltet over fettsiden
  • Varm en stekepanne på medium varme og ha i nøytral olje
  • Legg torsken med fettsiden ned i panna og stek til den er gyllenbrun, ha i smør og øs fisken til den begynner å flake litt.
  • Snu fisken og trekk pannen av varmen, la fisken hvile i pannen i 1 minutt før du legger den på tallerken.

Bakt persillerot

  • Skrell persillerøttene og legg skallet i iskaldt vann
  • Del røttene i to på langs og ha dem over i en ildfast form
  • Mariner godt med olje og slat og vak i ovenen på 200 grader i ca. 20 min eller til de er møre og gylne

Persillerotkrem

  • Skrell og del opp persilleroten i biter
  • Ta vare på skallet og ha i isvann
  • Ha bitene i en passende kjele og ha i smør, vann, sitronjuice og salt
  • Kok til det er supermørt og kjør til en glatt pruè i mikser

Persillerot chips

  • Ta skallet fra tidligere og hell av vannet. Tørk skallet godt på papir.
  • Varm opp oljen i en passende kjele(det bør være 6cm med olje) til 180/200 grader eller til det skummer godt rundt skaftet op en tresleiv.
  • Ha i litt og litt skall og stek til det er godt og gyllent.
  • Ha det så over på papir og dryss over litt salt.
  • Gjenta til alt skallet er blitt chips
  • Evt. kan en bruke en airfryer til dette
  • Anrett og server gjerne med litt nykuttet persille

 

Oppskrift kokk og regionleder  Frederic Klev - Domstein Sjømat Kristiansand

Foto:  Jarle Hvidsten

Lenker
Min side