Sei, skrei og bakt gulrot
Sei er gourmetmat og en rimelig fisk. Sammen med skrei, bakt gulrot og en fyldig smørsaus er dette en lekker hvitfiskrett.
Ingredienser
4 porsjoner
-
400g sei
-
400g skrei
-
1 nett blåskjell
-
1 kg gulrot
-
1 pk karse
-
1 potte dill
-
2 ss solsikkeolje
-
3 ts salt
-
2 dl tørr hvitvin
-
200g smør
-
1 ss smør
Smørsaus
- 5dl hvitvin
- 250g meierismør
- 1 ts salt
- 100g avruga kaviar
- 100g sikrogn
- 1 potte gressløk
Fremgangsmåte
- Kutt av bunnen og toppen på gulrøttene og ha dem i en ildsfast form med 1dl olje og 1 ts salt. Bak dette i ovnen på 220 grader i ca 25 min. Damp blåskjellene i hvitvinen til de åpner seg, sil vinen og rens blåskjellene.
- Reduser hvitvinen litt før du stavmikser inn kaldt smør, ha så i blåskjellmusklene. Varm stekepanne på medium høy varme og ha i 1 dl olje.
- Legg fiskestykkene ned i panna med fettsiden ned og ha over 1 ts salt. Stek til det er gyllent og ha i 1 ss meierismør, øs over før du legger på tallerkenen med bakt gulrot. Ha en god skje med saus, topp med dill og karse.
Smørsaus
- Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk.
Oppskrift av kokk og regionleder i Domstein Sjømat Trondheim Frederic Klev