Skip to main content
Til toppen

Sei, skrei og bakt gulrot

Sei er gourmetmat og en rimelig fisk. Sammen med skrei, bakt gulrot og en fyldig smørsaus er dette en lekker hvitfiskrett.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400g sei

  • 400g skrei

  • 1 nett blåskjell

  • 1 kg gulrot

  • 1 pk karse

  • 1 potte dill

  • 2 ss solsikkeolje

  • 3 ts salt

  • 2 dl tørr hvitvin

  • 200g smør

  • 1 ss smør

Smørsaus

  • 5dl hvitvin
  • 250g meierismør
  • 1 ts salt
  • 100g avruga kaviar
  • 100g sikrogn
  • 1 potte gressløk

 

Fremgangsmåte

  • Kutt av bunnen og toppen på gulrøttene og ha dem i en ildsfast form med 1dl olje og 1 ts salt. Bak dette i ovnen på 220 grader i ca 25 min. Damp blåskjellene i hvitvinen til de åpner seg, sil vinen og rens blåskjellene.
  • Reduser hvitvinen litt før du stavmikser inn kaldt smør, ha så i blåskjellmusklene. Varm stekepanne på medium høy varme og ha i 1 dl olje.
  • Legg fiskestykkene ned i panna med fettsiden ned og ha over 1 ts salt. Stek til det er gyllent og ha i 1 ss meierismør, øs over før du legger på tallerkenen med bakt gulrot. Ha en god skje med saus, topp med dill og karse.

Smørsaus

  • Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk.

Oppskrift av kokk og regionleder i Domstein Sjømat Trondheim Frederic Klev

Lenker
Min side