Til toppen

Sei, skrei og bakt gulrot


Sei er gourmetmat og en rimelig fisk. Sammen med skrei, bakt gulrot og en fyldig smørsaus er dette en lekker hvitfiskrett.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400g sei

  • 400g skrei

  • 1 nett blåskjell

  • 1 kg gulrot

  • 1 pk karse

  • 1 potte dill

  • 2 ss solsikkeolje

  • 3 ts salt

  • 2 dl tørr hvitvin

  • 200g smør

  • 1 ss smør

 

Fremgangsmåte

  • Kutt av bunnen og toppen på gulrøttene og ha dem i en ildsfast form med 1dl olje og 1 ts salt. Bak dette i ovnen på 220 grader i ca 25 min. Damp blåskjellene i hvitvinen til de åpner seg, sil vinen og rens blåskjellene.
  • Reduser hvitvinen litt før du stavmikser inn kaldt smør, ha så i blåskjellmusklene. Varm stekepanne på medium høy varme og ha i 1 dl olje.
  • Legg fiskestykkene ned i panna med fettsiden ned og ha over 1 ts salt. Stek til det er gyllent og ha i 1 ss meierismør, øs over før du legger på tallerekenen med bakt gulrot. Ha en god skje med saus, topp med dill og karse.

 

Oppskrift av kokk og regionleder i Domstein Sjømat Trondheim Frederic Klev