Skip to main content
Til toppen
Grunnet nødvendig vedlikehold vil netthandelen være stengt fra fredag 04.04.2025 kl 14:00 til mandag 07.04.2025 kl 08:30. For bestillinger trykk her for kontaktinformasjon til din lokale salgsavdeling.

Skreiloin med en smak av honning

Skreiloin med en smak av honning, med bakt sellerirot, kyllingsaus og leverkrem med en touch av konjakk

Ingredienser

4 porsjoner

Skreiloin

  • Ca 600 g skrei loin
  • 1 ss honning
  • 1 klype salt

Bakt sellerirot

  • 1 kg sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 1 klype salt
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 sitron

Leverkrem

  • 300 g lever
  • 2cl konjakk
  • 1 klype salt
  • 1 dl vann
  • 300 g temperert meierismør

Kyllingsaus

  • 0,5 L kyllingkraft (Salsus/Jakobs etc)
  • 1 ss smør
  • 2 ss avruga kaviar
  • 1 bunt gressløk

 

 

Fremgangsmåte

Skreiloin

  • Del loin i 4 like deler og sett dem på høykant, pensle med oppvarmet honning og dryss over salt.
  • Sett på en stekepanne på høy temperatur, medium pluss og sett fisken med honningsiden ned i tørr panne.
  • Når fisken har skikkelig mørk karamell farge tar du den over i en ildfast for med karamellen vendt opp. Stek på 200 grader til fisken flaker seg, ca 5 minutter.

Bakt sellerirot

  • Skrell selleriroten og del den i store biter. Smør den inn med smør og salt og bak den på 220 grader i 20-30 minutter, den skal være mørkt karamellisert.
  • Når den er kald nok deler du i mindre biter/ terninger på ca 2 cm og ha i en kjele med sitron og persille, varm opp og server.

 

Leverkrem

  • Kok opp vann, salt og cognac. Kjør lever i en blender helt fint, hell over den kokende vesken og kjør dette godt sammen. Ha så i litt og litt smør. Når alt er kjørt sammen siler du dette over i en form og setter kaldt til den har satt seg. Serveres med nykvernet pepper.

Kyllingsaus

  • Kok ned kraften til hvertfall halvparten og kok inn smøret. Tilsett avruga og finkuttet gressløk.

Smakelig måltid!

 

Oppskrift kokk og regionleder Frederic Klev - Domstein Sjømat Trondheim

Lenker
Min side