Skip to main content
Til toppen

Pannestekt kveite med smørsaus

Pannestekt kveite med ovnsbakt sellerirot og smørsaus med rogn og kaviar.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500g kveitefilet
  • 1kg persillerot
  • 1 bunt gressløk
  • 100g sikrogn eller løyrom
  • 100g avruga kaviar
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss meierismør
  • 4 dl smørsaus

Smørsaus

  • 5dl hvitvin
  • 250g meierismør
  • 1 ts salt
  • 100g avruga kaviar
  • 100g sikrogn
  • 1 potte gressløk

 

Fremgangsmåte

  • Kutt av den grønne delen av persilleroten og vask den godt.
  • Vend inn persiellerøttene med 1 dl olje og 1 ts salt og bak dette i ovnen på 220 grader i ca. 30 min.
  • Kutt fire prosjner av kveitefileten.
  • Kutt gressløk fint.
  • Varm en stekepanne på medium pluss varme og ha i 1 dl olje, salt litt på fettsiden av kveita og legg denne siden ned i stekepanna.
  • Stek til den er nesten ferdig og der fint karamellisert, ha så i smør og stek videre i ca. 1 minutt.
  • Vend så fisken og øs med smør før du tar den ut og legger på tallerken med persillerot.
  • Vend inn rogn, kaviar og gressløk i sausen og ha det over fisken.

Smørsaus

  • Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk.

Oppskrift av kokk og regionleder Frederic Klev

Lenker
Min side