Skip to main content
Til toppen

Stekt steinbit med basilikumsaus

En toppet hverdagsrett med steinbit og fyldig basilikumsaus

Ingredienser

4 porsjoner

  • 750g steinbitfilet, uten skin og bein
  • 250g sjampinjong
  • 2ss smør
  • salt og pepper

Saus

  • 1potte basilikum, frisk
  • 2stk sjalottløk
  • 1ss smør
  • 1dl hvitvin, tørr
  • 1dl fiskekraft
  • 1dl matfløte
  • 1ss smør
  • 1ss hvetemel
  • salt og pepper

Server med sukkererter, potet og cherrytomat

 

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør. 

  • Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

Saus

  • Plukk av og finhakk basilikumbladene. 

  • Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.

  • Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve. 

  • Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.

  • Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen. 

  • La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.

  • Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering. 

Server stekt steinbit med sjampinjong, saus, potet, sukkererter og friske cherrytomater. 

 

Oppskrift og bilde fra godfisk.no

Lenker
Min side