Sprøstekt Blåfjellrøye med gulrot og kaviarsaus
Ingredienser
4 porsjoner
- 800g hel røye
- 4 stk bakt gulrot
- 1 hjertesalat
- 4 dl smørsaus
-
1 potte dill
Bakt gulrot
- 1kg gulrot
- 1 dl solsikkeolje
- 2 ts salt
Smørsaus
- 5dl hvitvin
- 250g meierismør
- 1 ts salt
- 100g avruga kaviar
- 100g sikrogn
- 1 potte gressløk
Fremgangsmåte
- Del hjertesalat i 4 og grill det på høy varme enten i stekepanne eller på grill. Fileter røya og del hver filet i to.
- Varm en panne på medium høy varme med 2ss solsikkeolje og legg fisken med skinnet ned i pannen. Stek fisken nesten ferdig og tilsett 1ss smør og stek videre. Snu fisken kjapt i panna og legg den så på tallerken med gulrot og hjertesalat.
Ha over en god skje med smørsaus med dill.
Bakt gulrot
- Kutt av bunnen og toppen på gulrota og vend inn med olje og salt. Bak i ovnen på 220 grader i 30min.
Smørsaus
- Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk.
Oppskrift av regionleder og kokk Frederic Klev