Sommersalat med strimlet hval, chevre og nektarin
Denne sommersalaten er enkel og rask å lage, en perfekt rett på varme sommerdager.
Ingredienser
Hvalbiff
Salat
Nektarin
Cherrytomat
Chevre
Rødløk
Persille
Olivenolje
Balsamico
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Krydre hvalkjøttet med salt og pepper og grill eller stek det helt. Det skal bare ha et par minutter på hver side. La det hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne strimler. Kjøttet skal fortsatt være rødt i midten, da er det saftig og mørt.
Del nektarinen i båter og grill dem lett – dette forsterker den søte smaken.
Dander salaten på et stort serveringsfat, med salatblader etter eget ønske i bunnen, gjerne babyleaf-mix. Fordel deretter ut strimlet hvalkjøtt, grillet nektarin, chevre i små biter, strimlet rødløk og cherrytomater. Avslutt med å ringle over en god olivenolje og litt balsamico, og dryss over finhakket persille.
Foto/tekst: Norsk Hval