Skip to main content
Til toppen

Skate med grillede grønnsaker

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600g skatevinge
  • 2 dl olivenolje
  • 1 gressløk bunt
  • 1 stk hodekål
  • 600g store og små gulrøtter
  • 6 dl vann
  • 4 dl eddik
  • 2 ss salt
  • 5 dl hvitvin
  • 5 dl kraft av skate
  • timian
  • smør
  • salt og pepper

Kraft

  • 1 dl kraft av skate
  • 100g smør
  • salt

 

Fremgangsmåte

 

  • Fileter skatevinge eller be om å få med beina hvis du kjøper ferdig filetert. Brun fiskebein i panna til de er gyldne. Ha i 1 ss smør. Når smøret er lysebrunt legger du i en timiankvast og 0,5 l hvitvin. Kok ned til ca. 2 dl. Siles.
  • Del fiskekjøttet i fire stykker. Dryss lett over med salt og legg i ildsfast form. Dekk fisken med god olivenolje og konfiter i forvamet ovn på 100g i ca. 12 min., eller til kjøttet er fast i konsistensen.
  • Del kålen i fire på langs slik at alle bitene henger på stilken. Grill kålen i hardt i ca. 4 min. på hver side. Smak til med salt og pepper.
  • Varm de små gulrøtttene i ovenen sammen med skaten. Skrell i fine strimler

Syltet gulrot

  • Sylt små gulrøtter tidlig på høsten, og store senere, i hver sine glass.
  • Kok opp vann, edikk og slat. Legg gulrøtter på sylteglass og ha over syltelaken.
  • Gulrøttene kan stå i minimum to uker.

Smørsaus

  • Kutt smør i små terninger. Kok opp kraften og spe i smøret mens du visper godt.
  • Bruk stavmisker om du har. Smak til med salt. Serveres med en gang.
  • Legg skaten på tallerkenen sammen med de varme gulrøtten og grilla kål. Legg sylta gulrotstrimler og ha på smørsaus til slutt. Dryss over finhakket gressløk.
  • Her har vi også brukt tørket gressløkblomster fra tidlig i høst.

Oppskrift av kokk og regionsleder Frederic Klev

Lenker
Min side