Sild med eggesalat
Deilig eggesalat med sild i fokus til påskehøytiden.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2000g lutefisk
-
250g erter frosne
-
1 fedd hvitløk
-
100g smør
-
12 stk mandelpotet
-
40g persille fersk
-
200g bacon
-
2ss hvetemel
-
0,5 dl melk
-
2ss sennep grov
-
1ss Dijon
Fremgangsmåte
Egg:
- Kok eggene i kokende vann i 10 minutter. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell og hakk ned i mindre terninger.
Kryddersilden:
- Sild i hele fileter som er salt legges i vann 20 minutter. Del så i fine porsjonsbiter. ca 1,5 cm brede.
Gressløk:
- Kuttes fint.
Dill:
- Kutt fint halvparten av potten og behold resten hel.
Rødløk:
- Kuttes i fine små terninger.
Eggesalaten:
- Bland sammen egg, majones, creme fraiche, hakket dill, halvparten av gressløken og den hakkede rødløken. Smak til med citronzest og sitronjuice. Gjerne litt salt og pepper etter ønske.
Opplegging:
- Legg først rugbrød på tallerkenen. Topp med eggesalaten og fordel kryddersilden. Pynt med resten av den hakkede gressløken og noen fine kvister med dill.
Oppskrift/bilder: kokk Kristoffer Lofnes