Shishkebab med hval og nypotetsalat
En spennende twist på grillen, der salt møter søtt
- og saftig hvalkjøtt får vist en helt ny side.
Ingredienser
4 porsjoner
600 gram hvalbiff
Salt og pepper
Olivenolje
1 løk
½ dl lønnesirup
½ rød chili
1 ts salt
Pepper
Nypotetsalat
7-8 nypoteter
2 vårløk
2 stangselleri
½ rødløk
1 ss finhakket fersk oregano
1 ss finhakket fersk timian
1 dl lett mayo
1 dl lett rømme
½ sitron, saften
1 ss sukker/søtning
½ ts salt
Fremgangsmåte
Slik gjør du det:
Skjær tynne skiver med hvalbiff og tre på grillspyd sammen med løk kuttet i grove terninger. Bland finhakket chili, lønnesirup og salt, og pensle dette på spydene. Grill på medium høy varme i ca 7-8 minutter. Snu underveis. Kjøttet skal være rått i midten.
Nypotetsalat
Kok nypotetene møre, behold skallet på. Skjær i terninger. Finsnitt vårløk, selleri og rødløk. Ha alt i en bolle sammen med urter og salt. Bland mayo, rømme, sitronsaft og sukker i en bolle for seg. Rør til sukkeret har løst seg opp. Hell dette over salaten og bland godt. Server grillspydene sammen med nypotetsalat.
Foto/tekst: Norsk Hval