Skip to main content
Til toppen

Posjert røkt torsk med blåskjell, selleri og dillsaus

Ingredienser

4 porsjoner
ca 800g røkt torsk

Blåskjellkraft
1 kg blåskjell
3dl tørr hvitvin
3 stk sjalottløk i terninger
2 fedd hvitløk i skiver

Blåskjell -og dillsaus
3 dl blåskjellkraft
200g spinat
3 stk dillstilker
100g creme fraîche
50g smør

Bakt og stekt selleri og sellerikrem
2 stk selleri

 

 

 

Fremgangsmåte

  • Legg fisken i en ildfast form og hell kokende varmt vann over fisken til det dekker alt. La fisken trekke i 8-12 min til den flaker seg.
  • Skyll blåskjellene i rennende vann

Blåskjellkraft

  • Stek løken blank på svak varme og ha over vin. La den redusere til ca. halvparten. Ha blåskjellene i gryte og kok under lok i 3-5 min til skjellene har åpnet seg. Siles umiddelbart.
  • Blåskjellene pilles og legges til side

Blåskjell og dillsaus

  • Kok opp kraften og alle ingrediensene i en blender og kjør det til sausen er lysegrønn og aromatisk.
  • Sausen siles og smakes til. Sausen er fin å skumme med en stavmikser og evt. ha den på en spuma.

Selleri

  • Bak selleri på grovt salt på 160°C i 1-1,5 time. Den bør være myk, men fast. Skjæres i båter og stekes i stekepanna.
  • Saltbakt selleri passer til det meste. Passer også godt til grilling.

Sellerikrem

  • Kok sellriroten i vann til den er mør. Sil av og damp den tørr. Blendes med litt creme fraîche og smakes til.

 

Oppskrift kokk og salgskonsulent Kenneth Haugeland - Domstein Sjømat Kristiansand

Lenker
Min side