Piggvar med fennikel
Piggvar servert på en salat av fennikel med en fyldig Hollandaise
Ingredienser
4 porsjoner
-
600g piggvarfilet
-
300g smør
-
1 stk egg
-
1 ss hvitvinseddik
-
2 stk fennikel
-
1 stk sjalottløk
-
1 liten bunt kjørvel
-
1 lime
-
olivenolje
-
salt
Fremgangsmåte
Brun 300g smør i en kjele. Før ofte i bunn så det ikke brenner seg fast, men bare bruner. Når smøret har sluttet å putre la det avkjøles lett på benken. Sparerer eggeplomme fra hvitten og ha eggeplomme i en kjele med hvitvinseddik og 1 ss vann. Sett kjelen på medium varme og pisk kontinuerlig til den begynner å tykne lett uten at den kumpler seg. Hell smøret i en tynn stråle, mens det piskes kontinuerlig. Fortsett til du har en godt bruna smør-hollandaie. Smak til med salt. Sett kjelen til siden til servering.
Finsnitt fennikel og legg i isvann. Finkutt sjalottløk og kjørvel. Hell av isvannet og tist av resterende vann, legg i en bolle og bland inn sjalottløk, kjørvel, en skvett line og loivneolje. Smak til med salt.
Stek piggvarfileten i stekepanne på medium høy varme temperatur i olje. Når den har blitt gyllen på stekesiden så vend fileten og ha i en spisekje med msør i panna. Øs over smøret og stk videre i 1 minutt.
Anrett i en dyp tallereken med fenikksalat i bunn, legg så piggvarfileten opp slataten og svslutt med sausen.