Pannestekt kveite med smørsaus
Pannestekt kveite med ovnsbakt sellerirot og smørsaus med rogn og kaviar.
Ingredienser
4 porsjoner
- 500g kveitefilet
- 1kg persillerot
- 1 bunt gressløk
- 100g sikrogn eller løyrom
- 100g avruga kaviar
- 2 ss solsikkeolje
- 2 ss meierismør
- 4 dl smørsaus
Smørsaus
- 5dl hvitvin
- 250g meierismør
- 1 ts salt
- 100g avruga kaviar
- 100g sikrogn
- 1 potte gressløk
Fremgangsmåte
- Kutt av den grønne delen av persilleroten og vask den godt.
- Vend inn persiellerøttene med 1 dl olje og 1 ts salt og bak dette i ovnen på 220 grader i ca. 30 min.
- Kutt fire prosjner av kveitefileten.
- Kutt gressløk fint.
- Varm en stekepanne på medium pluss varme og ha i 1 dl olje, salt litt på fettsiden av kveita og legg denne siden ned i stekepanna.
- Stek til den er nesten ferdig og der fint karamellisert, ha så i smør og stek videre i ca. 1 minutt.
- Vend så fisken og øs med smør før du tar den ut og legger på tallerken med persillerot.
- Vend inn rogn, kaviar og gressløk i sausen og ha det over fisken.
Smørsaus
- Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk.
Oppskrift av kokk og regionleder Frederic Klev