One pot skrei
One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. Alt i en gryte!
Ingredienser
4 porsjoner
-
800g Skreifilet
-
0,5dl Olivenolje
-
1stk Løk gul
-
250g Potet
-
250g Sellerirot
-
2 fedd Hvitløk
-
20 stk Cherrytomat
-
1 ts Flaksalt
-
1 Eple grønt
-
1 dl Eplejuice
-
1 Basilikum bunt
-
Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Krydre fisken med salt og grov nykvernet svart pepper.
- Skjær løk, potet og sellerirot i ca 1x1 cm biter
- Varm en gryte med oljen og stek terningene av løk, potet og til de begynner å bli lysebrune og myke, omtrent 7 minutter.
- Tilsett hakket hvitløk, epleterninger, småtomater delt i to og salt.
- Hell deretter over eplejuicen og la det koke godt i 5 minutter.
- Legg fisken på toppen. Sett på lokk og la det småputre i 8-10 minutter, eller til fisken er ferdig. Det vet du når den flaker seg når du trykker lett på fisken
- Dryss over frisk basilikum og god olivenolje.
Tips: Server gjerne brød og godt smør til.
Oppskrift: Godfisk. Foto: Studio Dreyer+Hensley