Marinert matjessild til grill
Marinert matjessild er enkelt og smakfullt, og passer utmerket på grillen. I denne oppskriften foreslår vi en frisk salat med blant annet eple og jordbær ved siden av.
Ingredienser
4 porsjoner
- 4 stk matjessild, doble fileter
Marinade
- 2ss ingefær, frisk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 stk sitron
- 4dl vann
- 1dl soyasaus
- 2ss honning
- 1ts paprikapulver
- 1ss sesamolje
Salat
- 1stk eple grønt
- 12 stk jordbær
- 2dl salat, småbladet
- 1 stk frissèsalat
- 2ss sitronsaft
- 0,5ts sukker
Server med lettrømme
Fremgangsmåte
- Del matjessilden i enkle fileter.
- Finhakk eller riv ingefær og hvitløk, press saft av sitron, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden.
- Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter.
- Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grill, ca. 1 minutt på hver side.
Salat
- Skjær eple i tynne skiver og del jordbær i to.
- Riv salaten i strimler, og vend sammen med eple og jordbær.
- Rør sammen sitronsaft og sukker, og drypp over salaten.
Servering
- Server matjessild med salat og lettrømme ved siden av.
Tips: Du kan også steke marinert matjessild i stekepannen.
Oppskrift fra godfisk.no