Hvitvinsdampede blåskjell
Klassisk blåskjellrett med masse smak og en luftig suppe. Beregn gjerne 500g skjell pr. person. Serveres med pommes frites eller godt brød.
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 kg blåskjell
- 2 dl fløte
- 2 store sjalottløk (finhakket)
- 2 fedd hvitløk (finhakket)
- 1 dl hvitvin
- persille
- sitronsaft
- olje til steking
Fremgangsmåte
- Skyll blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som er skadet.
- Ha olje i en varm kjele, tilsett hvitløk og sjalottløk. Stek til løken er myk.
- Tilsett hvitvin og kok til nesten all vin har fordampet.
- Ha i fløte og blåskjell, kok under lokk i ca 4 min til blåskjellene har åpnet seg.
- Legg over blåskjellene i skåler. Bruk en sil. Smak til suppen med litt sitronsaft.
- Bruk en stavmikser for å få en luftig konsistens og ha den luftigen suppen over blåskjellene.
Oppskrift og bilde fra norgeskjell.no