Skip to main content
Til toppen

Hvitvinsdampede blåskjell

Klassisk blåskjellrett med masse smak og en luftig suppe. Beregn gjerne 500g skjell pr. person. Serveres med pommes frites eller godt brød.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 kg blåskjell
  • 2 dl fløte
  • 2 store sjalottløk (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 dl hvitvin
  • persille
  • sitronsaft
  • olje til steking

 

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som er skadet.
  2. Ha olje i en varm kjele, tilsett hvitløk og sjalottløk. Stek til løken er myk.
  3. Tilsett hvitvin og kok til nesten all vin har fordampet.
  4. Ha i fløte og blåskjell, kok under lokk i ca 4 min til blåskjellene har åpnet seg.
  5. Legg over blåskjellene i skåler. Bruk en sil. Smak til suppen med litt sitronsaft.
  6. Bruk en stavmikser for å få en luftig konsistens og ha den luftigen suppen over blåskjellene.

     Oppskrift og bilde fra norgeskjell.no

Lenker
Min side