Hel krabbe med cajunsmørsaus
En røff, smaksrik og enkel rett som passer ypperlig til festlige lag i sommerhalvåret.
Ingredienser
4 porsjoner
- 4 stk Hel kokt krabbe
- 4 stk Maiskolber
- 300 g Kokt potet
- 1 stk Sitron
- Cajunsmørsaus:
- 400 g Smør
- 12 stk Hakket hvitløksfedd
- 2 ss Cajun krydderblanding (eks. Old Bay eller Chef Paul Seafood Magic)
- 2 ss Røkt paprika
- 1 ts Cayenne
- 1 ts Svart pepper, kvernet
- 1 ss Brunt sukker
- 1 ts Tabasco eller annen hot sauce (smakes til)
Fremgangsmåte
Saus
-
Smelt smør i en kasserolle og tilsett løk og hvitløk. Stek over medium varme i 4-5 minutter.
-
Tilsett alle de tørre krydderne og kok videre i 5 minutter
-
Smak til med Tabasco eller annen hot sauce.
Krabbe, potet og mais:
-
Del krabbene i to og fjern paven. Knus Klørne lett (de skal fortsatt henge på kroppen).
-
Kok potet og maiskolber møre.
-
Bland krabbe, potet og mais i en stor form. Hell over smørsausen og varm i en ovn (eller grill) i ca. 10 minutter på 200 grader. Krabbene skal være lune.
-
Anrett på stort serveringsfat, eller legg ut avispapir og legg retten utover bordet.
Oppskrift og foto: krabbe.no