Skip to main content
Til toppen

Hel krabbe med cajunsmørsaus

En røff, smaksrik og enkel rett som passer ypperlig til festlige lag i sommerhalvåret.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk Hel kokt krabbe
  • 4 stk Maiskolber
  • 300 g Kokt potet
  • 1 stk Sitron
  • Cajunsmørsaus:
  • 400 g Smør
  • 12 stk Hakket hvitløksfedd
  • 2 ss Cajun krydderblanding (eks. Old Bay eller Chef Paul Seafood Magic)
  • 2 ss Røkt paprika
  • 1 ts Cayenne
  • 1 ts Svart pepper, kvernet
  • 1 ss Brunt sukker
  • 1 ts Tabasco eller annen hot sauce (smakes til)

 

Fremgangsmåte

 

Saus
  • Smelt smør i en kasserolle og tilsett løk og hvitløk. Stek over medium varme i 4-5 minutter.

  • Tilsett alle de tørre krydderne og kok videre i 5 minutter

  • Smak til med Tabasco eller annen hot sauce.

Krabbe, potet og mais:

  •  Del krabbene i to og fjern paven. Knus Klørne lett (de skal fortsatt henge på kroppen).

  •  Kok potet og maiskolber møre.

  •  Bland krabbe, potet og mais i en stor form. Hell over smørsausen og varm i en ovn (eller grill) i ca. 10 minutter på 200 grader. Krabbene skal være lune.

  •  Anrett på stort serveringsfat, eller legg ut avispapir og legg retten utover bordet.

           Oppskrift og foto: krabbe.no

Lenker
Min side