Håndrenset krabbe med bakt selleri
I denne lune retten kan man med fordel bruke hvitt håndrenset krabbekjøtt. Herlig kombinasjon med den søtlige smaken av bakt sellerirot.
Ingredienser
4 porsjoner
- 500g krabbekjøtt
- 1kg sellerirot
- 125g meierismør
- 2 sitroner
- 1 bunt vårløk
- 1 potte persille
- 1-2 ss solsikkeolje
- 1ts salt
Fremgangsmåte
- Ta av skallet på selleriroten, del den i to og legg i en ildsfast form med solsikkeolje og en klype salt.
Bakes i ovnen på 220 grader i ca 45min. - Smelt smøret i en kjele og stek det til det er godt brunet, dette skal bli sausen.
- Kutt vårløk og persille fint
- Ta av skallet på sitronen og kutt ut filetene. Kutt disse i mindre biter og vend inn med krabbekjøttet. Smak dette opp med litt salt og pepper etter ønske.
- Kutt opp ferdig bakt selleri serveringsbiter og legg på tallerken. Ha på krabbe og friske urter, avslutt med 2ss brunet smør.