Brosme med minestronesuppe
Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800g brosmefilet, uten skinn og bein
Suppe
- 1 stk løk gul
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl kruspersille, frisk
- 2 ss gressløk
- 2 ss olivenolje
- 8 dl kyllingbuljong
- 3 stk poteter
- 50g makaroni
- 2 stk gulrot
- 4 stilker selleri
- 60g bønner hvite
- salt og pepper
Pesto
- 1 ss pinjekjerner
- 1 bunt basilikum frisk
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl parmesan, revet
- 1 dl olivenolje
- 0,5 stk sitron
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær brosme i serveringsstykker.
- Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle.
- Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.
Suppe
- Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk.
- Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store.
- Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank.
- Tilsett kyllingbuljong og kok opp.
- Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter.
- Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter.
- Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.
Pesto
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.
- Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.
Servering
- Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.
Oppskrift og foto: Godfisk.no