Skip to main content
Til toppen

Blåskjellsalat

En smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2000g lutefisk

  • 250g erter frosne

  • 1 fedd hvitløk

  • 100g smør

  • 12 stk mandelpotet

  • 40g persille fersk

  • 200g bacon

  • 2ss hvetemel

  • 0,5 dl melk

  • 2ss sennep grov

  • 1ss Dijon

 

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.

  • Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

  • Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

  • Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

  • Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

  • Vask salaten.

  • Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

Oppskrift og bilde fra godfisk.no

Lenker
Min side