Blåskjellsalat
En smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2000g lutefisk
-
250g erter frosne
-
1 fedd hvitløk
-
100g smør
-
12 stk mandelpotet
-
40g persille fersk
-
200g bacon
-
2ss hvetemel
-
0,5 dl melk
-
2ss sennep grov
-
1ss Dijon
Fremgangsmåte
-
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
-
Kast skjell som ikke lukker seg.
-
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.
-
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
-
Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
-
Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
-
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
-
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
-
Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
-
Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.
-
Vask salaten.
-
Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.
Oppskrift og bilde fra godfisk.no