Skip to main content
Til toppen
Grunnet nødvendig vedlikehold vil netthandelen være stengt fra fredag 04.04.2025 kl 14:00 til mandag 07.04.2025 kl 08:30. For bestillinger trykk her for kontaktinformasjon til din lokale salgsavdeling.

Røkt laks på sitt beste

Den aller beste røkelaksen finner man blant de håndlagde produktene røkt på older og bøk på gamlemåten i kammerovner.

Fisken henges opp slik at noe av fuktigheten blir borte. Røken trekker bedre inn i fiskekjøttet dermed blir smaken og konsistensen mye bedre. Røkelaksen får en litt tørrere kosistens enn fisk som er tørket på rist.

Historisk røket man fisk i eldhus, på norrønt steikara-hús, ofte en mindre bygning med flere ildsteder brukt til matlaging før man fikk elektrisitet. Her foregår alt etter nøysomt håndverk og gamle resepter. Det kjenner man på den gode smaken!

Vi har et stort utvalg røkt laks,  se produkter i nettbutikken eller kontakt din lokale avdeling.

Lenker
Min side